aflosser zwetende handen eerst een proefvaart

Als aflosser proefvaart met de Camaro


Als aflosser proefvaart met de Camaro mee. Je kunt ze op de rivier niet over het hoofd zien, de Camaro’s van Dubbelman. Veel mensen verklaren mij voor gek dat ik daar graag op wil varen. Het zijn ook inderdaad hele eilanden om mee te varen en ik onderschat het zeker niet. Het is iets wat al jaren op mijn lijstje staat. En aangezien ik een mens ben die zijn dromen wil leven in plaats van zijn leven wil dromen heb ik de stap gezet. Van een van de kapiteins kreeg ik een bericht binnen dat ik eens met Dubbelman contact op moest nemen. Ze zijn altijd op zoek naar afloskapiteins.

Zwetende handen

‘ Zwetende handen en een paar kilo afvallen zal zeker wel gebeuren in het begin,’ zei ik tijdens mijn kennismakingsgesprek op kantoor in Lage Zwaluwe. Ik kan niet anders zeggen dan dat het hele aardige mensen zijn daar op kantoor en ook gewoon heel realistisch. Ze waren in elk geval erg enthousiast net als ik zelf. Ik heb ook duidelijk aangegeven dat ik zeker een aantal reizen nodig zal hebben voordat ik goed kan varen met een koppelverband van zo’n formaat. Daar hoeven we niet stoer over te doen en dat wil ik ook niet.

Eerst een proefvaart

Eerst een proefvaart op de Camaro II. In november met het vliegtuig richting Strasbourg en daar een reis in de afvaart om een idee te krijgen. Daarna is het voorstel om eerst een paar maal mee te varen op de Camaro van 135 meter. Ik kan dan leren varen met thrusters en alvast containerervaring opdoen. Daarna een evaluatie hoe wij beiden het ervaren en daarna naar de koppelverbanden. Ik ga akkoord met het idee. Dubbelman is bereidt om tijd in mij te investeren en ik wil dat ook graag. Wanneer het in de toekomst dan goed gaat hebben wij beiden daar mooi profijt van. Voor mijn ervaring is het ook heel goed, vooral omdat ik allround inzetbaar wil zijn als afloskapitein. Ik kan mijn competenties en kwalificaties zo mooi uitbreiden!

Foto gemaakt door:

Erik Pennekamp maritiem redacteur