Geen reis hetzelfde en steeds weer nieuwe uitdagingen!

Geen reis hetzelfde en steeds weer nieuwe uitdagingen, .dat bleek dit keer ook weer. Nieuwe bemanning, nieuwe terminals en nieuwe uitdagingen. Inmiddels ben ik ook gewend aan het gespleten persoonlijke leven van varen en verzorgen, wat twee complete tegenstellingen zijn. Het is in elk geval zowel mentaal als fysiek enorm schakelen. Van de benen onder het lijf uitlopen en de mentale belasting van de zorg naar de hele dag zitten in de stuurstoel!

Zeeschip Amazonehaven afloskapitein Ramon Beerens

Dubbele baan!

Momenteel werk ik als zzp-afloskapitein Ramon Beerens en als verzorger in de ouderenzorg. Tot het einde van het jaar sta ik ingeroosterd bij Dubbelman Container Transport en doe ik ervaring op in de containers en varen met grote verbanden. Mijn tweede onderneming heet Helpendeplusextra.nl.

Deze reis begon rustig met veel wachten. We gingen pas zaterdagavond in plaats van vrijdag in de opvaart, dit betekent ook een dag later in Basel.

Geen reis hetzelfde op de Camaro 4 afloskapitein Ramon Beerens

Twee weken samen met nieuwe collega’s

Dit keer woon en werk ik samen met Eddie, Max en Henk. Het is hier aan boord, gezien de grootte van de woning dat de sfeer goed is. Gelukkig is dat zo!

We vertrekken vanaf de Maasvlakte, Amazonehaven richting Zwitserland. Het is om en nabij de zeventig uur varen tot de eerste sluis bij Iffezheim. Vanaf de Maasvlakte tot Iffezheim is zevenhonderd kilometer.

Containerschip RotterdamLaden Camaro 4

Kleine sluizen Boven-Rijn

De kleine sluizen op de Boven-Rijn blijven toch een uitdaging met de thrusters en vooral in de nacht zijn het echt donkere gaten waar je in moet varen. Gelukkig ben ik niet de enige die ze lastig vind. Er zijn meer schippers die soms een kwartier bezig zijn voordat het schip goed voor de sluis ligt, zelf voormalige Veerhavenkapiteins. 

Geen reis hetzelfde Eddy Poppema

Eddie vaart Kembs in

We komen dit keer een dag later aan in Basel dan normaal, dit komt omdat we dus op zaterdagavond zijn vertrokken. In Weil lossen we snel een aantal containers in de Camaro 0 en gaan daarna door naar Swiss in Hafenbecken 1. Hier kwamen een aantal containers erbij. Eddy en Henk zijn weg om heerlijke kebabrollen te halen en ik blijf met Max achter. Wij gaan vast ballast zetten zodat we onder het bruggetje van Hafenbecken 2 door kunnen, hier kan 6,85 meter onder door.

In het heetst van de strijd

We krijgen voor in het schip een drietal reefers en nog een container voor CTT in Rotterdam. We komen tot de ontdekking wanneer de containerkraan bezig is dat er twee containers niet kunnen staan op de plaats die we hadden gestuwd. In het heetst van de strijd, terwijl de container in de kraan hangt, moet ik als een speer het stuwplan gaan aanpassen en kijken wat kan zonder dat alles verkeerd staat.

 

Geen reis hetzelfde afloskapitein Ramon Beerens

Na mijn derde reis in de containers vind ik het zelf niet slecht dat ik al in staat ben om op het moment dat de container in de kraan hangt het plan nog te wijzigen, zeker omdat we ook volle bak gingen laden. Dit dan even om mijzelf een schouderklopje te geven. 

Tropische temperaturen

 

Bloedheet weer Camaro 4

In de afvaart was het bloedheet weer op deze reis en hadden we gelukkig een creatief bemanningslid die voor verkoeling ging zorgen. Hij heeft zich uit de naad gewerkt om een zwembad te maken. Helaas was het van korte duur… het zeil bleef niet goed liggen!

Zwemmen op de containers

 

Geen reis hetzelfde afvarig Rijn

Trescofilm en Bovenrijn

Eddy is onderweg bezig met zijn film die hij gemaakt. Hij heeft de Tresco gefilmd en de Bovenrijn vanaf Mannheim tot Iffezheim. Ik, afloskapitein Ramon Beerens, heb gevaren van Mannheim tot ongeveer Karlsruhe Stadhaven, de rest deed Eddy Poppema. Helaas werd het donker en kon de film niet helemaal goed afgemaakt worden. 

 

Dit is de LINK naar het filmpje en het duurt ongeveer 16 minuten. Voor de link naar Eddy Poppema, die meer leuke filmpjes heeft klik op deze LINK.

 

Geen reis hetzelfde aflosser Ramon Beerens

 

Geen reis hetzelfde afloskapitein Ramon Beerens

Aangezien ik als aflosser gewoon zoveel mogelijk mee draai met de vaste bemanning, ben ik er ook bij als er geladen of gelost wordt. Zo leer ik alles over containers en wat er bij komt kijken.. Nog twee terminals en dan hebben we tot woensdag vrij en gaan we weer naar huis. Ik blijf dan zes weken thuis en ga dan werken in de zorg en de volgende reis wordt de Camaro 5. Dat wordt weer een nieuwe stap!

 

Schipperhuren.nl