Cerro met Flexfueler Ramon Beerens Afloskapitein

Reisje Cerro met Flexfueler 001

Dit keer weekje afgelost op de duwboot Cerro die vaart met LNG-bakken van Titan. Deze LNG-bakken voorzien de zeevaart van vloeibare LNG die drukloos is en een temperatuur heeft van ongeveer -150 graden Celsius. Dit is ook weer een bijzondere procedure om mee te maken. Wat maakt LNG nu zo speciaal ten opzichte van diesel? Met een liter LNG kan een veel grotere afstand worden gevaren dan met 1 liter diesel. Dit komt omdat 1 liter zich omvormt tot een grote hoeveelheid gas wanneer het opwarmt.

Het is ook veel wachten totdat een zeeschip binnenkomt van zee of klaar is met laad/losactiviteiten. De constructie over de ladingpompen is om te voorkomen dat er containers bij een zeeschip de pompen en leidingen kunnen beschadigen.