Opvarig brug Wamel - Leeuwen

Mts Dintel voor de derde maal

Afgelopen week voor de derde maal op de minerale tanker Dintel van Interstream. Dit vervoert hoofdzakelijk benzine, diesel en af en toe fame. Dit keer aan boord in Horcheim voor de opvaart naar Karlsruhe. Hier lossen en aansluitend laden voor Speyer. Hier ben ik voor het eerst met 2000 ton lading in achteruit naar beneden gevaren. Voor de eerste keer was het even werken.

Na het lossen zijn we naar Rotterdam gevaren om te laden bij de Esso Botlek voor Dinslaken/Hunxe. Onderweg in de opvaart werd ik nog opgelopen door de Moonlight waarop mijn oude lichtmatroos nu inmiddels kapitein is. Van sommige jongens weet je gewoon dat ze dat in zich hebben. Het was weer een leuke week en zoals het er nu uitziet dit jaar nog driemaal naar de Dintel.