Aflossen bij oude werkgever

Weekje Aflossen bij mijn oude werkgever

Weekje aflossen bij mijn oude werkgever na bijna twee jaar. Helaas meer dan negentig procent van de week stilgelegen omdat we moesten wachten op de losorder bij Seatank Antwerpen. Zelf drie jaar op het zusterschip gezeten van de Otto. De duwboten zijn uitgerust met vier motoren en vier schroeven van 1.30m. Het voordeel is dat er makkelijker gevaren kan worden met laagwater. De buitenste twee schroeven halen het water van de zijkant weg en minder van onder de boot. Dit levert minder zuiging op. Eind 2019 ben ik bij deze werkgever vertrokken. Niet omdat ik het niet maar zin had, het was echter altijd mijn droom om afloskapitein te worden. Op een bepaald moment moet je de knoop doorhakken en er voor gaan.

Aangezien we veel stilliggen mezelf beetje bezig gehouden met het schoonmaken van de voorste machinekamer. Onderweg van de Kreekrak naar Antwerpen kwam ik de Voja nog tegen waar ik de week ervoor heb afgelost. Die maakte nog een leuke foto vanuit hun stuurhut.

Normaal varen deze duwboten met Chemgasbakken op het traject van Antwerpen BASF naar Ludwigshafen BASF met Raffinaat.