chemietanker Huygens

Chemietanker Huygens

Nu een week op de chemietanker Huygens geweest. Voor mensen aan boord van een schip is het altijd weer een verrassing wat voor aflosser ze krijgen, voor mij als aflosser is het altijd weer spannend met wat voor mensen ik in aanraking kom. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik afgelopen week enorm heb gelachen en gezellig gewerkt. Nu is het zo dat ik het meestal gezellig heb aan boord. Ik kom ook niet alleen om te varen, ik wil gewoon gezellig meewerken met de bemanning en volledig meedraaien.

Dit was de vijfde keer op een chemietanker. Het principe van laden en lossen ken ik uiteraard al, alleen het wassen en de productkennis is nieuw. De basisprincipes van het wassen, het waarom en wanneer begin ik nu langzaam ook te begrijpen. Daar was het aflossen o.a. ook om te doen, het leren van nieuwe handelingen, ontmoeten van nieuwe mensen en het vergroten van de kennis. In de binnenvaart, ben je nooit uitgeleerd!

De reis was van Marl naar Rotterdam, door naar Antwerpen en weer naar Marl.