Containers met de Aqua-Myra

Vorig jaar gevraagd door Leo Verburg of ik wilde aflossen eind maart begin april op de Aqua-Myra. Dit is een containerschip dat een vaart tussen Antwerpen – Rotterdam en Basel. Aangezien ik mijn kennis in de containers toch wat wil verruimen en dit beter onder de knie te krijgen heb ik dit toegezegd. Aangezien een jaar zo voorbij is, was het dus ook zo eind maart.

Ik stap in Bingen aan boord en ook mijn auto gaat weer een keertje mee. Het grootste gedeelte van de tijd word ik of opgehaald of krijg ik een huurauto. Zo kan ik tijdens de vaart ook een beetje reclame maken voor mijzelf, omdat mijn logo op de auto staat. Twee jaar geleden heb ik zelf hijsbanden aangeschaft, die ik nu op de juiste maat kan instellen en dan eindelijk gebruiken.

In Basel liggen we het hele weekend stil. Van vrijdagavond tot maandagmiddag. Wat een luxe. Eenmaal in de afvaart zijn we zo in Nederland en pikken we in IJzendoorn mijn zoontje op, die graag mee wil varen. Dit is natuurlijk hartstikke gezellig om met je zoontje aan boord te zijn. Hij weet al dat hij later containers wil gaan varen. De twee weken zijn zo voorbij en is het alweer tijd om naar huis te gaan. Volgende week ga ik weer naar de Huygens.