Twee weken Interstream

Inmiddels ben ik het vijfde jaar ingegaan als afloskapitein. Iets waar ik altijd van heb gedroomd en naartoe heb gewerkt. Zo langzaamaan heb ik ook een aantal vaste opdrachtgevers waar ik geregeld terugkom. Interstream is er hier eentje van. Ik zou dit keer drie weken achter elkaar gaan en daarna nog een aantal dagen naar de Moonlight. Echter gezien de hoogwateromstandigheden en het intensieve varen, koos ik ervoor om hier twee weken aaneengesloten van te maken.

De verwachting van vaste medewerkers is groot, maar van een aflosser nog veel meer. Dus voor mij is veiligheid en een veilige vaart erg belangrijk. Geen onnodige risico’s! Ik kom toch steeds op andere schepen, andere mensen, vaargebied en lading. Vier weken aaneengesloten in deze omstandigheden vond ik toch lang.

De keerzijde van ons reizen is dat ik nu heel veel aangesloten moet werken om mijn omzet bij elkaar te krijgen. Wat ik voorheen verspreidde over een heel jaar, prop ik nu in vijf maanden. Tussen het varen door, werk ik ook als zorgmedewerker in de ouderenzorg.

Dit keer heb ik een weekje op de Dintel gewerkt en een week op de chemietanker Erasmus.

Onderweg wordt er ook nog gebunkerd. We zijn nu op weg naar Marl om te lossen en weer leeg terug naar Rotterdam.